Niets is vervelender dan een eerste kras of beschadiging op uw nieuwe bril. U wilt de bril natuurlijk het liefst zo lang mogelijk in perfecte staat houden. Daarom is een aantal zaken belangrijk om te weten als het gaat om goed onderhoud van de bril. Op deze site informeren wij u graag, zodat u langer plezier van uw aankoop zult hebben.

Reinig 

Het reinigen van de brillenglazen is het beste met lauw water (niet te heet!), eventueel samen met wat afwasmiddel zonder citroen en vervolgens drogen met een zachte (thee)doek. Vuiligheid spoelt u hiermee van de glazen, waardoor de kans op krassen tijdens het poetsen afneemt. Mocht u twijfel hebben of uw brilmontuur geschikt is om af te spoelen, vraag uw opticien dan om advies. Denk hierbij aan monturen met leer, hout, stof, hoorn, bamboe, etc.

Niet doen

Gebruik nooit tissues, keukenrol of papieren zakdoeken! Deze bevatten houtvezels waardoor uw glazen kunnen beschadigen. Ook de kant-en-klare vochtige brildoekjes worden afgeraden door de opticien. De reinigende stof hierin kan de coating aantasten.

Wel doen

Er bestaat een speciale brillenspray voor het reinigen van de glazen. Voor als de glazen erg vuil zijn en geen kraan in de buurt is. Deze brillenspray is verkrijgbaar bij veel opticiens. U kunt de glazen dan drogen met het zachte brillendoekje dat bij de bril geleverd wordt.

Pas op!

Uw bril is niet bestand tegen hoge temperaturen. Leg hem dus niet op of in het dashboardkastje, in het raamkozijn, bij de radiator of openhaard. Voorkom ook contact met chemische stoffen als aceton, ammoniak, huishoudmiddelen, e.d.

Bescherm

Wanneer de bril niet de hele dag gedragen wordt, is een goede beschermende briletui van groot belang. Het liefst een hard exemplaar, zodat de bril ook in de tas veilig is. Over het algemeen wordt dit etui bij de nieuwe bril afgeleverd.

Servicebeurt

Door het gebruik kan de pasvorm van de bril minder worden en vuiligheid ontstaan op plaatsen waar u niet makkelijk bij komt. Ga regelmatig langs bij uw opticien voor een servicebeurt van de bril. Deze zal zo nodig de bril opnieuw stellen, de schroefjes nalopen, eventueel neuspadjes vervangen en de bril reinigen in een ultrasone badje.

Zo houdt u lang plezier van uw bril.

Delen:

Relevante zoekwoorden:

Garantie

NUVO LEDENZOEKER

VIND UW NUVO ERKEND OPTIEKBEDRIJF

VAN WIE KOMT DEZE INFORMATIE?

Deze informatie is afkomstig van de NUVO (de Nederlandse Unie van Optiekbedrijven). Deze al in 1948 opgerichte organisatie vertegenwoordigt met 1.500 aangesloten vestigingen het merendeel van de ruim 2.000 optiekwinkels in Nederland. De NUVO stelt in het belang van de consument kwaliteitseisen aan haar leden.

WAARAAN HERKEN IK EEN GEDIPLOMEERD OPTIEKBEDRIJF?

Kijk goed

U herkent een NUVO erkend optiekbedrijf aan het keurmerklogo ‘Kijk Goed!’. Dit logo vindt u terug in de winkel en/of op de website van de optiekwinkel. Hier staat altijd het actuele jaar op vermeld.

Bent u op zoek naar een NUVO erkend optiekbedrijf? Raadpleeg dan de NUVO ledenzoeker op deze website.


WAAROM MOET IK KOPEN BIJ EEN NUVO ERKEND OPTIEKBEDRIJF?

Het NUVO Keurmerk biedt u als klant drie zekerheden:

• gediplomeerde opticiens
• veilig aanbetalen
• onafhankelijke geschillenafhandeling

Kijk dus goed voordat u een bril of contactlenzen koopt of de optiekwinkel erkend is. Erkende optiekbedrijven voeren het NUVO Keurmerk en zijn te vinden op
www.nuvo-keurmerk.nl.